Viktig info till alla deltagare ang. server och anti-cheat

Som vi tidigare har gått ut med är playstar den officiella server leverantören. Därför ska samtliga matcher under Gruppspel, åttondel och kvartsfinal i Gymnasiecupen spelas online på Playstars servers.

Playstar använder sig av anti-cheatprogramet EAC. För att få det att fungera korrekt måste man vara medlem på playstar.se och fyllt i sitt SteamID på deras hemsidan.

Nedan finns en beskrivning som förklarar alla steg ni måste göra. Se till att göra detta i god tid innan turneringsstart för att minimera problem. 

För er som är nya och inte redan har konto på Playstar följer ni instruktionerna nedan för att registrera er och för att kunna spela era matcher i Gymnasiecupen:

  1. Besök playstars hemsida www.playstar.se
  2. Registrera ett konto
  3. På hemsidan, gå in i inställningar. Under fliken ”SPEL”. Lägg till ert steamID i rutan för detta.
  4. Se till att ni har EAC installerat på Steam, det hittar ni om ni söker på EAC i steam appen och installerar det därifrån.

5. Ni startar EAC innan ni startar CS:GO och connectar till server på Playstars hemsida på ”Starta EAC” knappen bredvid inställningar.

Vi på Gymnasiecupen rekommenderar även start att ni testar boka en server via deras system som ni testansluter och spelar på. Detta för att ni själva ska vara säkra på att ni är helt redo. 

Har ni frågor, kontakta oss på info@gymnasiecupen.se

HUVUDPARTNERS

Gymnasiecupen ägs av GBG E-Sport HB