GYMNASIECUPEN

E-SPORTMÄSTERSKAP FÖR GYMNASIEELEVER I NORDEN

Är en turnering inom e-sport för gymnasieelever. Den hölls för första gången 21-22 november 2015. Som första segrare stod Grillska Örebo.

Gymnasiecupen är e-sportturneringen där gymnasieelever representerar sina skolor för att tävla om att bli bästa gymnasieskola i Sverige! E-Sporten ses oftast som en hobby eller något man gör för att fördriva tiden. Det finns få klubbar du kan träna/spela matcher med likt andra sporter, exempelvis fotboll. Detta har vi skapat ett attribut till när vi första gången genomförde Gymnasiecupen och gjorde skolorna till sina egna E-Sport klubbar.

HISTORIA

FRÅN IDÈ TILL VERKLIGHET

2015 kom Henrik Anger på idén om han ville ge tillbaka till den värld han ägnat så mycket tid till, E-Sportvärlden. Han tog med sin vän och numera kompanjon Robin Bogdanffy och startade turneringen Gymnasiecupen där vi vill få E-Sporten accepterad som sport och inom skolan och ett sätt där vi alla tillsammans kan visa skolor, föräldrar och omvärlden att E-Sport är så mycket mer än att bara sitta framför en dator. Med målet att ha en professionell turnering riktad mot gräsrotsspelare och att föra utvecklingen av E-Sporten framåt. Med bakgrunder inom sälj, event och ekonomi tror vi att vi har en bra grund att stå på för att kunna skapa den ultimata E-sport upplevelsen.

Gymnasiecupen ägs och drivs av GBG E-Sport HB.
www.gbgesport.com